Cliente:Diputació de Barcelona
Date:February 27, 2018

FotoPoemes St. Feliu de LLobregat BIBLIOLAB

En aquesta ocasió hem treballat a la biblioteca Montserrat Roig de St. Feliu de LLobregat, fent Fotopoemes, una activitat fotogràfica i plàstica que els permet descobrir la relació entre les imatges i la poesia, tot analitzant el treball de Joan Brossa i Chema Madoz, que inspira als participants per observar de forma distinta un món ple d’objectes i paraules que no deixen de sorprendre’ls i que fotografien.

Ens endinsem en qüestions com: Què és la poesia visual? Quin paper hi juguen els objectes quotidians? Com mirem un objecte? Influeix la llum en el significat de l’objecte? I el punt de vista? I la composició? Com l’enquadrem? Els donem una sèrie de pautes de tècnica fotogràfica per copsar l’objecte o bodegó als assistents, per entendre totes les preguntes plantejades i treballar amb més consciència: Què és el punt de vista? I l’enquadrament? Com puc modificar la llum? Aconsegueixo una llum dura, suau, filtrada, indirecta o directa? Com organitzo els elements que vull fotografiar, per donar més força a la imatge final? Juguem amb els objectes, els mirem, els hi donem la volta… Cerquem nous significats per aquell mateix objecte.

Tenim una idea i la portem al pla fotogràfic, ara bé com fotografiar una idea? Com treure el màxim partit d’una imatge?

Treballarem en la frontera entre els llenguatges narratiu i visual. El qual, per expressar un missatge recorre a una sèrie de signes col·locats sota una estructura que els dóna sentit i en un context que els situa. El plantejament i la posada en escena són inseparables. L’objecte serà un element que tots compartirem cadascun des del seu imaginari i inquietuds.

Proposem als participants jugar amb els objectes i les imatges, trobant nous sentits als elements, cercant metàfores visuals que ens sorprenguin. Us mostrem algunes imatges dels participants i dels seus objectes: