Cliente:Diputacio Barcelona
Date:January 20, 2018

LLibreAnimat Berga BIBLIOLAB

Seguim amb els tallers del LLibreAnimat, dins del programa Bibliolab de la Xarxa Muncipal de Biblioteques, intentant apropar al seu públic a unes experiències més vivencials i tangencials en relació als llibres i a la lectura.

Hem estat a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga, amb un grup d’infants, que han fet el seu llibre animat, flipbook, fingerbook, o folioscopi, explicant-los l’origen d’aquests noms, i l’evolució de la imatge fixa cap al moviment, basada en el fenomen de la persistència de la visió, descobert per Peter Mark Roget que demostraria com una imatge roman en la retina humana una desena de segon, abans de desaparèixer per complet.

Els participants han experimentat què és la imatge fixa i la imatge en moviment, a partir de la confecció del seu llibre d’animació o flip-book amb imatges fotogràfiques, que els hem proporcionat. Aquest exercici permet als nens i nenes integrar la lectura visual i comprendre la creació de la imatge en moviment. Els resultats són petites animacions,  que solen realitzar mesclant la imatge, el text i el dibuix. Aquest cop molts s’han inclinat per la imatge del cavall d’Eadweard Muybridge.

Seguidament us mostrem un vídeo compost a partir de les seqüències fotogràfiques originals d’Edward Muybridge, com les que han emprats els nens i nenes al taller: