Cliente:Diputacio de Barcelona
Date:November 30, 2017

LlibreAnimat Vic

Activitat de narrativa fotogràfica, on els participants experimenten què és la imatge fixa i la imatge en moviment, a partir de la confecció d’un senzill llibre d’animació o flip-book amb fotografies. Aquest exercici permet als nens i nenes integrar la lectura visual i comprendre la creació de la imatge en moviment. Els resultats són llibrets originals i únics, confeccionats per ells que solen realitzar mesclant la imatge, el text i el dibuix.

També anomenat foliscopi és un llibre, generalment adreçat als infants, que conté una sèrie d’imatges que varien gradualment d’una pàgina a la següent, de manera que en passar les pàgines ràpidament les imatges semblin anirmar-se tot simulant un moviment o altra mena de canvi. El foliscopi també és conegut com a llibre animat. Són, essencialment, una forma primitiva d’animació, que juga amb la persistència retinal, com la pel·lícula cinematogràfica.

En el taller que hem desenvolupat a Vic, els participants han emprat molt la combinació de les imatges fotogràfiques amb el dibuix, intentant enriquir la història, això ha personalitzat molt el folioscopi, però els ha allargat una mica més la feina, i han hagut d’acabar-los a casa. Veieu-ne alguns esbossos:

Aquesta és una forma inicial de treballar el flipbook amb fotografies amb els infants, tot i que amb joves i grans també podem fer-ho amb les nostres sèries fotogràfiques, modificant lleugerament les imatges i muntant-les amb recursos on-line, com podeu consultar el següent enllaç, on descobrireu el treball de Madalyn Hochendoner, molt interessant i en els diversos apartats com animar imatges de diferents formes.

http://www.reframingphotography.com/page/photographic-flip-books