Cliente:APROPA CULTURA / FUNDACIÓ JOAN MIRÓ
Date:November 03, 2017

UN MAR D’OBJECTES

Taller experimental de fotografia sense càmera amb grups d’Apropa Cultura a la Fundació Joan Miró

https://www.fmirobcn.org/ca/activitats/accessibilitat/0/15/un-mar-d-objectes

Estem desenvolupant un seguit de tallers a l’Espai Taller de la Fundació Joan Miró, amb els col·lectius que ens proposa la Fundació Apropa Cultura, de persones que presenten alguna discapacitat física o psíquica, treballant la cianotípia des d’un vessant més experimental i vinculada a les formes i els objectes. Partint de la relació i l’experiència que Joan Miró mantenia amb els objectes i l’acte de recol·lectar, els proposem cercar aquells elements que més els agradin, component amb aquestes formes, escenes o imatges que els agradin, per exposar-les al sol, i realitzar les cianotípies.

En el seu treball de recerca han observat detingudament els objectes, han creat unes composicions ben interessants, i els han intervingut també amb elements com l’aigua, fent una tècnica mixta, que els ha donat molt bons resultats. Han emprat indistintament també objectes amb volum que transparències fotocopiades en acetats.

Veieu-ne algunes imatges de l’exposició i també dels resultats:

Seguim treballant amb els col·lectius de persones discapacitades físicament o intel·lectualment, que no deixen mai de sorprendre’ns, la seva manera de veure i fer les coses, els seus tempos i interessos, la capacitat creativa i expressiva que tenen i la simplicitat dels seus missatges o desitjos que comparteixen amb nosaltres, en el procés d’aprenentatge i creació, són únics. Aquesta sessió l’hem fet amb dones amb Síndrome de Down, són realment molt creatives, observadores i acurades com veureu, cada imatge és el treball d’un d’elles: