RECURSOS EDUCATIUS

A CliCme treballem per l’educació, la formació i la producció de continguts fotogràfics, emprant la imatge com a eix vertebrador de les nostres activitats. A CliC·Edu http://clicme.es/clicme-edu trobareu les nostres propostes educatives, que anem realitzant entorn la fotografia i el llenguatge fotogràfic, sempre des d’un vessant lúdic i experimental, amb la voluntat d’enriquir la cultura visual, el bagatge creatiu i el llenguatge plàstic.

Filmoteca a les escoles: Terry O’Neill. Rostres de llegendes.

Documents pedagògics per Primària i Secundària, on descobrir el retrat com a gènere fotogràfic,  saber com interpretar-lo, com llegir imatges, i comprendre conceptes fotogràfics bàsics, així com de la narrativa visual, a partir de l’exposició d’aquest fotògraf.

Dossier cicle Mitja 19 de febrer

Primària cicle Superior 19 de febrer

DOSSIER ESO

Fotografia i entorn: Document que conté material pedagògic per ajudar-vos a descobrir l’entorn de l’escola, a partir de l’observació i la reflexió que implica l’acte fotogràfic. Per mitjà de propostes fotogràfiques podeu treballar diferents aspectes i temàtiques, en el territori proper.

http://clicme.es/wp-content/uploads/2016/12/Fotografia-i-entorn.pdf

Fotografia i ciència: Document amb diverses propostes pedagògiques, que relacionen la creativitat plàstica amb la científica, vinculant la vessant científica de la fotografia amb l’artística de la ciència.

http://clicme.es/wp-content/uploads/2016/12/Fotografia-i-ciència.pdf

Cianotipies, objectes i paisatges: Documents sobre la tècnica i història de la cianotipia

http://clicme.es/wp-content/uploads/2017/01/CIANOTÍPIES.pdf

http://clicme.es/wp-content/uploads/2017/01/FULLETÓ-DE-MÀ-CIANOTIPIES-FAMILIAR.pdf

Fotografia i GoPro: Manual bàsic d’introducció a la fotografia digital, així com a les càmeres GoPro, on podreu descobrir el seu funcionament i les recomanacions bàsiques d’ús, així com algunes possibilitats expressives.

http://clicme.es/wp-content/uploads/2016/12/Fotografia-i-GoPro.pdf

Fenònem Fotollibre: Document que conté material pedagògic per treballar el concepte de fotollibre a l’aula.

http://clicme.es/wp-content/uploads/2017/01/Fenòmen-Fotollibre-dossier-mestres.pdf

Formació Educa amb l’Art: Dossier adreçat als professionals de l’acció social i educativa, que consta de tres activitats fotogràfiques ben diferenciades, i que dona eines i recursos pedagògics, amb la intenció d’apropar  la fotografia, el treball amb la imatge i la narració visual, com a recurs educatiu proper a qualsevol tipus de col·lectiu.

http://clicme.es/wp-content/uploads/2016/12/Dossier-formadors-Apropa-cultura-CCCB-.pdf

El viatge virtual: 

Document que conté material pedagògic en el qual s’explica com podem fer fotos a través de google street view, i com podem utilitzar aquesta eina tècnica i conceptualment.

http://clicme.es/wp-content/uploads/2013/05/EL-VIATGE-VIRTUAL-ok-còpia.pdf