Cliente:UTOPIA MARKETS PHOTO
Date:November 02, 2021

UTOPIA MARKETS PHOTO

2021 I TÚ QUÈ VEUS?

 

 

 

Tornem una edició més a UTOPIA MARKETS PHOTO, aquest any els hem proposat un taller fotogràfic participatiu per realitzar amb públic familiar, en el decurs de la jornada, per construir un mural narratiu d’imatges, seguint la idea del cadàver exquisit, on es produeixi la connexió immediata i aleatòria entre les fotografies, sense un raonament lògic. Els i les participants han observat la darrera imatge penjada al mural que hem iniciat i han recorregut els espais del Market fotografiant allò que els ha suggerit la imatge escollida; a mesura que han anat retratant ens han fet arribar les imatges des dels seus mòbils a la impressora per imprimir-les i penjar-les, també han complementat l’experiència amb càmeres INSTAX WIDE que ens ha deixat FUJIFILM, generant imatges espectaculars amb la pel·lícula d’INSTAX cedida per The Wonder Photo Shop, que hem reproduït també a mida DINA4 per afegir al mural.

Us compartim algunes imatges:

 

2019 DIBUIXAR AMB LLUM

 

 

 

Taller participatiu de lightpainting,  realitzat al certamen d’Utopia Markets Photo, a l’interior d’un iglú inflable de grans dimensions i estanc a la llum, que ens ha permès el joc i la descoberta de la llum i alhora de les càmeres.

Durant el mes de maig del 2019 es celebra la quarta edició d’Utopia Markets Photo, tota una experiència a Barcelona que va néixer amb la idea de donar suport al talent del país. Una oportunitat única per descobrir, tafanejar, conversar i comprar directament a l’autor fotografies de qualitat. Les tres edicions van tenir lloc a una fàbrica modernista convertida en un espai molt singular al barri del Poblenou: Utopia 126.

Entre els participants hi ha  fotògrafs consagrats i emergents, i diferents agents relacionats amb el sector. A més, hi ha una variada i interessant proposta d’activitats relacionades amb el món de la fotografia.

Han treballat amb càmeres i pel·lícula de FUJI INSTAX, que els ha permès jugar amb temps d’obturació lents, i obtenir uns resultats sorprenents dels traçats lluminosos d’una manera immmediata, que hem mostrat en un mural exterior. Les càmeres SQ10 tenen la possibilitat de fer llargues exposicions i poden enregistrar els dibuixos de llum que han fet els participants, amb punts de llums de diferents colors i intensitats, tot fent dibuixos enlaire creant formes en l’espai.

L’activitat ha estat un work in progress, desenvolupant-se en el decurs de dues sessions en les quals ha anat creixent el mural, visible per tots els visitants d’Utopia.

Activitat realitzada amb la col·laboració de Fujifilm i la Wonder Photo Shop.

 

2018 FOTOGRAMES

https://www.utopiamarkets.com/photo/

https://www.utopiamarkets.com/photo/

https://www.ilfordphoto.com/

Hem realitzat un taller participatiu de Fotogrames, en el context del certamen d’Utopia Markets Photo, el nostre laboratori, un iglú inflable de grans dimensions i estanc a la llum, en una de les sales d’aquest singular espai, una antiga fàbrica d’escales industrials. El públic ha anat participant d’aquesta experiència, el nostre objectiu és que un nen/a o adult/a pugui tenir una pràctica de revelatge i crear imatges amb la tècnica dels Fotogrames.

Al 1922, Man Ray inventà els “rayogramas” (rayographs). Un fotograma o ”rayograma” és una imatge fotogràfica realitzada sense càmera, que s’obté posant objectes directament sobre paper fotogràfic o un material fotosensible i exposant-ho a la llum, que seguidament ha de revelar-se amb el procés tradicional. El resultat és la imatge d’una ombra negativa de tons variats, segons la transparència dels objectes que hem disposat damunt del material fotosensible. Les zones del paper que no han rebut llum apareixen en blanc, les exposades a través d’objectes transparents o semitransparents apareixen en gris i les que no tenen gens damunt seran negres.

Man Ray comentava: “Em vaig rebel·lar contra la meva càmera fotogràfica i la vaig tirar. Vaig prendre quan em queia a la mà: la clau de l’habitació de l’hotel, un mocador, llapis, una brotxa, un tros de corda… Els dipositava sobre paper sec i els exposava a la llum durant uns segons com si fossin negatius. Estava molt excitat i em divertia moltíssim”

Els primers rayogramas es van recollir en un àlbum al qual Many Ray va cridar “Els champs délicieux”.

Algunes imatges del taller: